Tuesday, July 28, 2015

Homestay berdekatan LOST WORLD OF TAMBUN

Hmm,cuti2 ni bagi yg tak tahu nk ke mana, bolehlah ke sunway lost world of tambun.

Utk penginapan,boleh la buat tempahan awal utk menginap di Maira Homestay Tambun. Jarak homestay ke Lost World Tambun cuma lebih kurang 4minit drive saja...UNTUK MUSLIM SAHAJA..

Dengan pelbagai kemudahan yang boleh didapati dlm jarak sekitar 0.5km dari homestay seperti kedai serbaneka 7e, bistro mamak 24jam, gerai tomyam, kedai runcit, pasar pagi, klinik, masjid, balai polis, stesen minyak dan sebagainya, menjadikan Maira Homestay Tambun pilihan utama pengunjung.

Sekiranya datang dari arah selatan, selepas tol Ipoh, cari exit Lost World of Tambun.

Bagi mereka yang datang dari arah utara, selepas tol jelapang, exit di Lost World of Tambun juga..Dari exit tu lebih kurang 1km perjalanan akan jumpa simpang ke Maira Homestay..

Jom layan video MairaHomestay dulu..



Homestay 2 tingkat, corner lot dengan ruang parking yg luas, pandai adjust, 4 kereta pun boleh masuk..



Juga ada laman lanskap untuk bersantai bersama keluarga. Ptg2 boleh lepak2 sambil menghirup udara segar. Angin bukit tau..




Minum petang di laman..



Ni utk yg suka ber bbq..



Ruang tamu pun luas dan selesa...

Ruang tamu


Ruang makan

Kalau nak masak2, ada disediakan peralatan asas memasak

Dapur

Kami sediakan 4 bilik tidur.  Semua bilik dengan katil queen dan tambahan  1 katil single di bilik utama. Ada 3 bilik air, water heater di bilik air utama.


Bilik pertama (air-cond)


Bilik2 (air-cond)

Bilik 3 (kipas siling) di tingkat bawah

Bilik 4 (kipas siling)





Apa lg, buat la tempahan awal..Hubungi 017-6320248. Jgn ada yg gigit jari nanti...

Jln2 cari makan di Tambun

Bagi pengunjung luar yang datang ke Tambun untuk ke Taman Tema Lost World of Tambun atau sebarang tujuan, pasti tercari2 dimana tempat makan yang boleh dipilih untuk menjamu selera.

Disini disenaraikan beberapa tempat makan yang terdapat di Tambun untuk pilihan anda namun senarai ini bukanlah berdasarkan ranking. Dekat je dgn Maira Homestay Tambun ..

1. Bistro mohamaad

    - bistro ini menyediakan pelbagai masakan ala mamak, dibuka 24jam sehari
    - menyediakan akses wifi perçuma untuk pengunjung
    - Jalan Tambun, (Tambun.), 31400 Ipoh, Perak, Malaysia



2. Restoran Batu Enam

    - Menyediakan pelbagai masakan ala-Thai dan Western
    - Sentiasa ramai pengunjung terutama di hujung minggu
    - Gerai No 1-5 (Kg Tersusun Batu 6), 31150 Ipoh, Perak, Malaysia



3. Johan Classic Seafood Western

    - Menyediakan pelbagai masakan ala-Thai
    - Ada kemudahan wifi dgn dekorasi restoran yang menarik
    - Batu 5 Tambun, 31400 Ipoh, Perak



4. Restoran Kampung Ipoh

     - Menyediakan pelbagai masakan kampung dan western
     - Dekorasi restoran yang sangat menarik 
     - 52, 28, Jalan Sci 1/3, 31150 Ipoh, 
     


5. Mc Donalds

    - Lot 303521, Sunway City Ipoh (Jalan Tambun), 31150 Ipoh, Perak



6. Starbucks Coffee




7. Foodcourt, Pizza Hut dan Marry Brown @ Giant Tambun







8. Nasi Kandar 

 - berdekatan Giant Tambun


9. Kedai Makan Tok Mat

- berhadapan Sekolah Menengah Tambun





10. Majid Cendol

- bersebelahan Sekolah Kebangsaan Tambun




Beberapa lagi tempat makan akan sy update kemudian..



Sunday, December 28, 2014

Testimoni Maira Homestay LOST WORLD OF TAMBUN


Lebih info tentang homestay..sila klik Blog Rasmi MairaHomestayTambun dan
Facebook MairaHomestayTambun .. Jgn lupa like tau..

Homestay ini untuk MUSLIMS sahaja..

Maira Homestay Video..Jom layan

Ini antara testimoni bertulis yg diterima, tak termasuk pujian2 lisan yang tak dapat direkodkan.. 
Malah ada juga yg nak datang lagi dan recommend pada kawan2 dan ahli keluarga yg lain..Terima kasih..































Kami komited memberi yang terbaik agar keselesaan para tetamu terjamin.. Rasai sendiri..Hubungi 017-6320248 utk tempahan sekarang.